Licor de limón – Lemon Liqueur

Se vos lembrades, hai uns meses publicamos unha receita de Lemon cordial. Nesa receita aproveitamos os limóns que empregamos para facer un licor de limón. Agora que acaba de madurar o licor, é hora de publicar os resultados.

A inspiración vén do pasado Nadal, a tía de Lea, Evita, agasallounos cuns licores riquísimos feitos por ela. Un era vodka de framboesas, e o outro era Sloe Gin, a versión inglesa do Pacharán. Tamén fixemos este licor para lembrar ao bisavó de Lea, Opa, a quen lle gustaba moito o limoncello. Nós quixemos darlle un toque extra, así que engadimos uns trozos de xenxibre. O resultado é un licor doce e agradable, ademáis de fácil de facer.

Ingredientes:

– 500ml de augardente

-6 limóns

– 500gr de sucre

– 500ml de auga

– 1 lima e tres trozos de xenxibre fresco

Elaboración:

Bota nun recipiente a pel dos limóns. Coidado con non engadir as partes brancas que son moi amargas. Bota tamén a pel da lima e os trozos de xenxibre, se o vas usar. Engade o augardente e deixa macerar nun sitio escuro un 20 días (nós deixamos 21), axitándoo todos os días.

Pasado estos días, fai un sirope co sucre e a auga. Deixa enfriar e engade ao licor. Deixa outros 20 días (nos deixamos 34!). Pasado este tempo, filtra e embotella. Supónse que se conserva durante un ano, pero eu creo que, co rico que está, non aguanta tanto!

A couple of months ago, we wrote a recpe for Lemon cordialIn that recipe, we used the lemons that were left after making a lemon liqueur. Now that the liqueur has matured, it’s time to share the results

The inspiration came last Christmas when Tante Evita, Lea’s Auntie, gave us homemade Sloe Gin and Raspberry Vodka. We also decided in this recipe in honour of Lea’s great-grandfather, Opa, who was a fan of Limoncello. We wanted to give it an extra kick, so we added a few pieces of ginger. It’s a warm, sweet spirit and is very easy to make.

Ingredients:

– 500ml of augardente (or a cheap spirit)

-6 lemons

– 500gr of sugar

– 500ml of water

– 1 lime and three pound-size pieces of stem ginger

Method:

Put the lemon peel in a large container. be carful not to include the bitter white pith. Add the lime peel and the pieces of ginger (if you want to use them). Add the spirit of choice and leave in a dark place for 20 days or so (we left it 21), shaking every day.

After this, make a syrup with the water and sugar on a low heat. Let it cool then add it to yours liqueur. Leave it another 20 days (we left it 34 this time). Once you think it’s time, filter the liqueur and pour into bottle(s). It should keep for up to a year, but I reckon it won’t last that long; it’s far too nice!

Advertisements

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s