Froita ao forno – Stewed Fruit

Ás veces no verán a froita pásasenos no froiteiro, ben porque mercamos demasiada ou ben porque andamos de acá para alá e esquecemos levar a froita con nós. O caso é que esta receita é moi acaída para cando temos froita de carabuña que se está empezando a pasar. A idea está tomada do libro Jamie´s 30 minute meals de Jamie Oliver, aínda que adaptada ao que ese día había pola casa de Peiro. Aínda que nós facemos a receita de “reutilización”, é unha moi boa idea para unha sobremesa para cando vén xente a casa porque é moi doada e resultona!!

Ingredientes (para unhas catro persoas):

– Entre 10 e 12 froitas como pexegos, ameixas, claudias, cereixas, etc

– 2 culleradas de azucre (podes engadir máis ao gusto)

– 1 culleradiña de canela  ou 1 pao de canela partido á metade

Opcional: o zume dunha laranxa, 1 culleradiña de extracto de vainilla

Elaboración:

– Lavas a froita ou pelas (depende do tipo de froita) e partes pola metade para retirar a carabuña. Colocas nunha bandeixa de forno.

– Verques enriba o resto de ingredientes

– Forneas durante 20-25 minutos a 180 ºC

Nós adoitamos acompañalo de iogurte, pero dependendo da ocasión tamén o tomamos con xeado de vainilla (como propón Jamie!)

Stewed Fruit

In summer, we often find that our fruit starts to ooze in the fruit bowl; sometimes because we buy too much and other times because we’re so busy travelling from one place to another and we forget to take our fruit with us. This recipe is great for stone fruits such as peaches that are starting to go off. The idea is from Jamie’s 30 Minute Meals, although it was adapted to the fruit we had that day in Peirois. Although it’s basically a “recycling” dish, it’s pretty good for when you have people round as it’s quick, easy and impressive,

Ingredients (serves 4):

– About 10 or 12 fruits such as peaches, nectarines, plums, damsons and the like

– 2 tablespoons of sugar (or more!)

– 1 teaspoon of ground cinnamon or 1 cinnamon stick

Optional: the juice of one orange, 1 teaspoon of vanilla extract

Method:

– Wash or peel the fruit and cut them into rough halves. Take out the stone and place the pieces in an oven-proof dish.

– Pour over the rest of the ingredients

– Stew in the oven for 20-25 minutes at 180ºC

We often serve it with yoghurt but it’s also delicious with vanilla ice-cream (as Jamie suggests).

Advertisements

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s