Madalenas de chocolate – Chocolate muffins

O pasado sábado, ademais de desfrutar coma sempre no concerto de Pedro Guerra, aproveitamos a visita a Ferrol para cobrar unha paparota que tiñamos pendente coa nosa amiga Kerry con motivo de pasar (hai xa dous anos!!) as oposicións. Preparou unha mariscada e un rubarb crumble exquisitos e nós quixemos levarlle estas madalenas para o café.

A receite é sinxela, preparada con ingredientes ecolóxicos (excepto o lévedo), e adaptada doutras que atopei pola web pero que requerían ingredientes cos que non adoitamos traballar como o soro de leite. Cando puxemos a masa nos moldes, non confiabamos en que foran a subir tan vigorosamente, pero a verdade é que o resultado foi o desexado. Para o noso gusto son perfectas para un café ou infusión, pero algo secas para tomar sen nada.

Bo verán, aínda que o inaguremos con choiva!

Ingredientes (para 10 madalenas, “de ración”):

– 250 gr. de fariña

– 3 culleradas de cacao en pó

– Medio sobre de lévedo químico

– 160 gr. de azucre

– 120 gr. de chocolate negro

– 250 mL. de leite

– 100 gr. de manteiga (a poder ser á mesma temperatura que a sala)

– 1 ovo

Elaboración.

– O primeiro é cortar o chocolate. Sobre unha táboa de cortar pasas repetidamente o coitelo, facendo pequenos montóns de cada vez e cortando de novo até que teñas anacos de medio centímetro (mesturados cun pó de chocolate)

– Mestúranse os ingredientes secos (fariña, cacao, lévedo, azucre) e engádense un tercio  dos anacos de chocolate.

– Sen deixar de remover, engádense o resto de ingredientes (leite, manteiga, ovo)

– Nun molde de forno apto para madalenas, póñense os papeis das madalenas en engádeselles a mestura preparada (como tres culleradas por madalena, que cubra un tercio).

– Espárcese por riba de cada unha un pouco do chocolate que nos queda reservado.

– Lévase a forno, 20 minutos, 200ºC

Last Saturday, as well as enjoying (as always) Pedro Guerra live in concert, we took advantage of our trip to Ferrol to visit our friend Kerry and make good on her promise of a mariscada (dinner consisting of shellfish) for passing the exams to become a teacher… two years ago! (The oposicións are a very complex way of becoming a teacher, and involve nervous breakdowns). She prepared a lovely dinner followed by rhubarb crumble, and we took along these muffins to accompany the coffee.

The recipe is simple, and used organic ingredients (except the baking powder); it was adapted from a recipe we found on the Internet which used ingredients we don’t tend to use, such as whey. When we put the mixture in the cups, we didn’t think they would rise as vigorously as they did, and they came out really well. They’re great with a coffee or tea, but a little on the dry side to be eaten alone.

Have a great summer, even though it looks like being wet!

Ingredients (makes 10):

– 250 gr. flour

– 3 tablespoons of cocoa powder

– Half a packet of baking powder

– 160 gr. sugar

– 120 gr. dark chocolate

– 250 ml. milk

– 100 gr. butter (at room temperature )

– 1 egg

Method:

– First, cut up the chocolate into small chunks; more or less into cubes about 1 cm.

– Mix the dry ingredients (flour, cocoa powder, baking powder, sugar) and add a third of the chocolate chunks.

– Keep mixing and gradually add the rest of the ingredients (milk, butter, egg)

– Put the paper cups into in a Yorkshire pudding tin and put about three teaspoons of the mix into each cup, up to about a third of the way up the paper cup.

– Sprinkle some of the smaller chunks of chocolate that were left over.

– Bake for 20 minutes, 200ºC

Advertisements

Un comentario en “Madalenas de chocolate – Chocolate muffins

  1. Esas madalenas de chocolate, tienen un pinta, estupenda. Pero esa niña esta para comersela. Me quedo con las dos. un besazo para una familia, tan encantadora como la vuestra. Dari y Maris.¡¡¡MUACKKKK¡¡¡

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s