Galletas de arandos – Redcurrant biscuits

Adoitamos facer galletas os domingos para ir tomando de merenda o resto da semana. Nesta  ocasión decidimos probar unha receita con arandos secos que xa tiñamos por casa e fomos tan afortunados de ter tantas visitas que as 60 galletas que forneamos, acabáronse en dous días!

A receita é unha adaptación desta outra.

Ingredientes:

– 200 gr. de manteiga

– 1 taza folgada de azucre

– 2 ovos

– 1 cullerada de esencia de vainilla

– 1 culleradiña de lévedo químico

– 1 puñado de arandos deshidratados (nós troceámolos para que rindan máis)

– 1 chisco de sal

– 3 tazas de fariña de trigo

Elaboración:

– Mesturas a manteiga (serache máis doado se está a temperatura ambiente) co azucre até ter unha crema. Engades os ovos e o extracto de vainilla e continúas batendo.

Separas unha cullerada de fariña e mesturas cos arandos

Co resto da fariña, máis o lévedo máis o sal, continúas amasando até que estea todo integrado. Engades os arandos e remexes.

Formas un cilindro sobre un papel de film e metes na neveira toda a noite. Á mañá seguinte cortas rodas duns 3 milímetros ou ao teu gusto e sobre a bandeixa, lévalos ao forno por 10 minutos a uns 180 ºC (aínda que este dato variará en función do grosor e do forno).

TRUCO: Para que o corte quede “limpo” eu entre corte e corte, paso o coitelo por auga fervendo que teño nun cazo. Así ao estar quente o coitelo, corta mellor a masa.

Todos os ingredientes empregados son de produción ecolóxica excepto os arandos secos.

We often make biscuits on Sunday ready for the rest of week. This recipe is a new one with dried redcurrants. We were lucky to have so many visitors that all the biscuits were gone in two days!

We adapted this recipe from here.

Ingredients:

– 200 gr. butter (at room temperature)

– 1 heaped cup of sugar

– 2 eggs

– 1 tablespoon of vanilla essence

– 1 teaspoon of baking powder

– a handful of dried redcurrants (we cut them into smaller pieces)

– 1 pinch of salt

– 3 cups of flour

Method:

– Beat the butter with the sugar until you have a cream. Add the eggs and vanilla extract and continue to mix.

– Take a teaspoon of flour and mix it with the chopped redcurrants

– Add the rest of the flour, the salt and baking powder to mixture. Add the recurrants and mix well.

– Roll out a long sausage and wrap it in clingfilm. Leave it in the fridge overnight. The next morning, cut the cylinder into slices of about 3mm. Place them on a well greased tray and bake for 10 minutes at 180º or until they strat to turn golden brown.

NOTE: In order to make clean cuts, you can dip the knife into boiling water every so often.

All the ingredients in this recipe are organic except the dried redcurrents.

Advertisements

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s